Biuletyn Informacji Publicznej

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie we Włodawie

ZAPROSZENIE DO ZŁOŻENIA OFERTY CENOWEJ NA PRZEPROWADZENIE WARSZTATU ZDROWEGO ŻYWIENIA

Data ogłoszenia
2015-02-09
Termin składania ofert
2015-02-16 15:30
Treść

Włodawa, dnia 11.02.2015 r.

PCPR-N.381.5.2015

 

 

O G Ł O S Z E N I E   O    Z M I A N I E    T R E ŚC I

ZAPROSZENIA DO ZŁOŻENIA OFERTY CENOWEJ

na przeprowadzenie warsztatu zdrowego żywienia

VIII. Termin, sposób i miejsce złożenia oferty

 

Załączniki:

images/word.gif Ogłoszenie o zmianie treści

 

Włodawa, dnia  09.02.2015r.

PCPR-S.381.5.2015

 

ZAPROSZENIE

do złożenia oferty cenowej

na przeprowadzenie warsztatu zdrowego żywienia

 

Zamówienie będzie udzielane bez stosowania ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych

– przy zastosowaniu dyspozycji wynikającej z art. 4 pkt.8 ( j.t. Dz. U z 2013 r. z poz. 907 z późn. zm.)

 

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie we Włodawie zaprasza do złożenia oferty na przeprowadzenie Warsztatu zdrowego żywienia dla 13 osób w wieku od 16 do 25 roku życia (liczba osób może ulec zmianie o 1 osobę), uczestników projektu systemowego pt: Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie we Włodawie. Miejsce szkolenia - Włodawa.

 

I.                   Zamawiający:

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie we Włodawie

al. J. Piłsudskiego 66

22-200 Włodawa

NIP 565-13-49-976

tel/fax (82) 57 25 538,

e-mail: biuro@pcpr.wlodawa.pl

 

II.                Przedmiot zamówienia:

Szczegółowy zakres zamówienia obejmuje:

1.Zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatu z zakresu zdrowego żywienia dla 13uczestników projektu systemowego w liczbie 40 godzin ( 1 godz. = 45 min.) w tym zajęcia praktyczne               i teoretyczne, przypadające na każdego uczestnika szkolenia. Warsztat musi odbywać się w soboty między godz. 8.00 - 17.00 nie więcej niż 8 godzin dziennie z uwzględnieniem dwóch przerw po  15 minut i przerwy 30 min. na obiad.
Zakres warsztatu powinien obejmować:

-zasady bezpieczeństwa zdrowego żywienia,

-zakłady gastronomiczne i organizacja procesu produkcyjnego,

-układanie jadłospisów z uwzględnieniem warunków ekonomicznych,

- podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym,

- piramida zdrowego żywienia,

-dobre i złe nawyki żywieniowe,

- racjonalne żywienie dla poszczególnych grup wiekowych,

- przyrządzanie zdrowej żywności oraz degustacja,

- elementy dekoracyjne jako zachęta do spożywania posiłków,

-komponowanie prostych posiłków do pracy i szkoły.

2.Wykonawca w ramach usługi zapewnia:

- wykwalifikowaną, doświadczoną kadrę prowadzącą warsztat;

-wykonawca ma zapewnić produkty spożywcze niezbędne do przyrządzania potraw i wykonania warsztatu;

-zorganizowanie niezbędnych badań lekarskich dla każdego uczestnika warsztatu, których koszt zostanie wliczony w cenę warsztatu, koszty wyrobienia książeczki zdrowia jeżeli specyfikacja warsztatu wymaga;

- zorganizować poczęstunek w czasie trwania warsztatu na 40 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych  (napoje ciepłe i zimne, ciastka, paluszki) oraz obiad składający się z dwóch dań (zupa drugie danie dla wszystkich uczestników warsztatu). Obiad podany w miejscu warsztatów.

-wykonawca wyznaczy osobę do kontaktu, która będzie informowała zamawiającego o przebiegu warsztatu,

- szkolenie winno odbywać się w  soboty w godzinach od 8.00 do 17.00 z uwzględnieniem dwóch  przerw po 15 minut i przerwy 30 min. na obiad.

3.Wykonawca przedstawi szczegółowy program szkolenia w terminie 7 dni od daty otrzymania informacji o wyborze najkorzystniejszej oferty, zawierający konkretne tematy oraz czas realizacji poszczególnych tematów.

4.Miejsce przeprowadzenia szkolenia – Włodawa.

5. Wykonawca zapewni salę szkoleniową przystosowaną do prowadzenia zajęć, wyposażoną w stoliki, krzesła oraz inny niezbędny sprzęt do prowadzenia warsztatu wraz z zapleczem sanitarnym. Wykonawca również zapewni odpowiedni sprzęt do przeprowadzenia zajęć oraz:

-  materiały szkoleniowe,

- ubezpieczenie uczestników od NNW,

- winien zapewnić uczestnikom kursu warunki do nauki w oparciu o zasady BHP i higienę pracy,

-bazę do zajęć praktycznych wyposażoną w sprzęt gastronomiczny oraz niezbędne materiały do przeprowadzenia zajęć praktycznych,

- odzież ochronną dla każdego uczestnika;

6.Wykonawca jest zobowiązany do prowadzania dokumentacji z przebiegu szkolenia :

a. dziennik zajęć edukacyjnych zawierający listę obecności, wymiar godzin i tematy zajęć edukacyjnych,

b. listy odebrania poczęstunku i obiadu,

c rejestr wydanych zaświadczeń potwierdzających ukończenie kursu

d. dokumentacja fotograficzna w ilości 10 zdjęć.

Wykonawca przekaże kserokopię całości dokumentacji potwierdzoną za zgodność
z oryginałem w terminie 7 dni od daty zakończenia szkolenia

7.Wykonawca po zakończeniu warsztatu wystawi uczestnikom zaświadczenia o ukończeniu warsztatu. Zaświadczenia powinny być wystawione zgodnie z załącznikiem
do Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11.01.2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (t.j. Dz. U. z 2014 r. poz. 622).

8.Wykonawca zobowiązany jest do współpracy z zamawiającym w zakresie kompletowania dokumentacji projektowej zgodnie ze standardami realizacji szkoleń
w ramach projektów współfinansowanych ze środków unii Europejskiej.

Wymagania jakie powinien spełniać wykonawca:

- zaświadczenie o wpisie instytucji szkoleniowej do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzonego przez Wojewódzki Urząd Pracy właściwy ze względu na siedzibę instytucji szkoleniowej.

 

III. Termin realizacji:

Luty –maj 2015r.

Dokładny termin i godz. zajęć zostaną ustalone  w porozumieniu z Zamawiającym     i określony w zwartej umowie.

 

IV. Sposób przygotowania oferty:

- formularz ofertowy,

 

V. Forma realizacji zamówienia:

Umowa.

 

VI. Płatność:

Przekazanie należności za wykonanie zamówienia nastąpi po wykonaniu całości zamówienia i wystawieniu faktury o terminie płatności nie krótszym niż 30 dni.

 

VII. Kryterium wyboru oferty:

-     najniższa cena oferowana brutto za całość zamówienia. Cena  ofert - 100%.

Cena musi być wyrażona w PLN z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Cena oferty uwzględnia wszystkie zobowiązania wykonawcy. Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta ma najniższa cenę. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru  najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te  oferty do złożenia ofert dodatkowych.

 

VIII. Termin, sposób i miejsce złożenia oferty:

Ofertę należy składać osobiście lub pocztą na załączonym formularzu ofertowym wraz            z zaświadczeniem o wpisie instytucji szkoleniowej do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzonego przez Wojewódzki Urząd Pracy właściwy ze względu na siedzibę instytucji szkoleniowej i dokumentami poświadczającymi wykształcenie i kwalifikacje uprawniające do przeprowadzenia szkoleń jako psycholog (kserokopia kwalifikacji i uprawnień zawodowych).

Dokumenty należy złożyć do dnia 16.02.2015 roku do godziny 15.30 w siedzibie Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie we Włodawie, al. Piłsudskiego 66, 22-200 Włodawa.

Ofertę należy umieścić w kopercie i złożyć w zamkniętym opakowaniu uniemożliwiającym odczytanie zawartości bez uszkodzenia tego opakowania.

Opakowanie winno być oznaczone nazwą (firmą) i adresem wykonawcy, zaadresowane na adres: Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie we Włodawie, al. Piłsudskiego 66, 22-200 Włodawa oraz opisane : Warsztat zdrowego żywienia. Nie otwierać do dnia 16.02.2015r.

 

IX. Osoba do kontaktu:

Wszelkich informacji dotyczących przedmiotu zamówienia udziela: Sylwia Łoś                 i Agnieszka Karpiuk pod  numerem tel. 82 57 25 538.

 

Załączniki:

images/word.gif Zaproszenie

images/word.gif Formularz ofertowy

Osoba odpowiedzialna za powstanie informacji: Aneta Spaczyńskadodano do BIP dnia 09-02-2015 20:59:44